Gość zozolpl Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Witam. Mam dosyć duży problem z vdj a mianowicie nie moge zrobić odsłuchu z 2decku... Ustawione mam tak : z tym że zielone wejscie (L|R) to słuchawki inaczej sie nie dalo, przynajmniej ja niemoglem. Dodam ze przedni panel mi nie dziala(podlaczony jest) A vdj mam tak Gdy na decku 1 lub 2 naciskam play to leci w sluchawkach i glosnikach gdy nacisne na deck 1 lub 2 cue to nic sie nie stanie ale jak trzymam cue na 1lub2 to leci i tu i tu... W opcji output chanels ustawialem i roznie i to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Criss Sound Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 A powiedz mi czy to jest karta zintegrowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zozolpl Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Niestety tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Criss Sound Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 No to niestety zła wiadomość ... Na zintegrowanej karcie nie zrobisz odsłuchu ... Mam tą samą kartę w komputerze , ale kupiłem inną niezintegrowaną i wszystko działa luks... Radze kupic nową kartę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zozolpl Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Acha a jeśli by mi się udało podłączyc panel przedni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Criss Sound Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 jaki panel przedni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micado Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 podłączenie panelu przedniego nic Ci nie da, taki jest urok zintegrowanych kart, że przy nie których udaje się odsłuch ustawić, a przy innych nie, tak jak już tu kolega wyżej napisał, musisz kupić osobną kartę dźwiękową, bo inaczej to duposz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Criss Sound Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 Jeżeli chodzi juz o kupno i nie chcesz wydawać zbyt wiele pieniędzy, to kup sobie karte SB Live ... Max wydatek do 30 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zozolpl Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 To chyba sobie ją kupie Tylko widze że jest tam 5 wejsci pomarańczowy niebieski rózowy zielony i czarny. Nie będe miał problemu z podłaczeniem głośników 5.1 + słuchawki + mikrofon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Criss Sound Napisano 7 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2009 raczej nie powinieneś, ale jeżeli chcessz podłaczyć więcej rzeczy to polecam kartę Audigy SE (Cena do 100 zl ) ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zozolpl Napisano 8 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 8 Marzec 2009 Ta karta SB Live to normalna karta dźwiękowa pod płyte główna czy do usb z 2 wejsciami ? Bo widziałem i taką i taką i teraz nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drake Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 Ale brednie do potęgi. Karta ma 6 kanałów więc nie ma bata, żeby nie działał odsłuch, może być nawet z targu od ruskich. Wszystko się da zrobić, tylko ludzka wyobraźnia ot przeinacza w to, że jak masz Realteka, to tym samym padło, a kodeki ALC8xx miotą Audigy 1 / SE / Value / LIVE w przedbiegach. Zielone front Niebieskie line-in Przełącz karte do 5.1 Graj. PS. W VDJ Soundcard, jeśli masz HD Audio Speakers, to przełącz na nie. Nie wiem, czy przypadkiem to co masz zaznaczone, to nie wyjścia cyfrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micado Napisano 9 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2009 jak się nie mylę, to w VDJu w zakładce Soundcard(s) nie ma podziału na złącze analogowe cz cyfrowe, jest podana ogólna nazwa karty dźwiękowej/muzycznej jaka jest zamontowana w naszym PC`cie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zozolpl Napisano 10 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2009 O.o udało mi się na tej karcie zrobić odsłuch Tylko znowu problem odsłuch jest normalnie w słuchawkach tylko na 2 decku gdzie są normalnie głośniki muza leci tylko z 2 głośnikach w tylnich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micado Napisano 10 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2009 wnioskuje z tego co tu piszesz, że masz zestaw głośników w systemie 5.1, otóż jeżeli masz owy zestaw podłączony, to nie dziwie się, że masz problem z odsłuchem, powinieneś mieć podłączony do zielonego gniazda w karce dźwiękowej tylko przewód od głośników (ten który jest w kolorze zielonym), a do czarnego gniazda podłączyć swoje słuchawki wówczas powinno wszystko śmigać jak należy, przy czym zaznaczam że nie wykorzystasz w pełni możliwości swojego zestawu 5.1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zozolpl Napisano 11 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2009 Teraz działa poprawnie. Rozumię ze z tą kartą będzie odsłuch normalnie tylko ze glosniki nie będa dzialać poprawnie w stereo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micado Napisano 11 Marzec 2009 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2009 stereo to inaczej dźwięk z dwóch kanałów (lewy i prawy głośnik); dokładnie, całego zestawu nie wykorzystasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...