Skocz do zawartości
Gość Djkluku

Karta dzwiękowa.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Djkluku

Cześć. Mam problem kupiłem kartę dzwiękową od kumpla ale nie mam do niej sterowników wsadziłem ją do kompa wchodze w sprzęt inne urządzenia> pisze "Kontroler multimediów audio?". Czyli brak sterowników do karty a karta to jest taka http://www.kupujemy.pl/xpower-3d-6-kanalowe-opis-specyfikacja.html.

 

Proszę pomóżcie mi bo mam kartę zintegrowaną z płytą główną ale potrzebuję 2 żeby podpiąć mixer no i kupiłem i nie wiem jakie teraz sterowniki szukałem ale nie mogę znajść PROSZĘ POMÓŻCIE !!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

To tak jest, jak kupuje się karty tak "znanych" firm.. Ogólnie to system sam powinien zainstalować sterowniki do niej te najbardziej podstawowe abyś mógł z niej korzystać. Po pokazaniu w trayu dymka z napisem, że wykryto nowy sprzęt itd. system powinien zainstalować stery. Chyba, że jest to na prawdę karta do której ciężko znaleźć sterowniki.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość PA!N

A ten kumpel nie ma sterów na płytce? :)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Djkluku

Sterowniki już mam do tej karty dzwiękowej ale problem jest inny że gdy podpinam kabel od wzmacniacza do tej karty dzwiękowej co mam w płycie głównej od początku chodzi , a w tej co ją kupiłem no to wpinam do każdego wejścia no i nie leci muza ;/ a mam wejścia: pomarańczowe,czarne,czerwone,zielone i niebieskie??

TO o co chodzi??

 

 

nie wiem czemu nie będzie pod nią wzmacniacz chodził a może dlatego że mam już karte dzwiękową tą co wbudowana w kompa od nowości była i na niej chodzi a na tej dokładanej nie chodzi ??

Edytowane przez Djkluku

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Sterowniki już mam do tej karty dzwiękowej ale problem jest inny że gdy podpinam kabel od wzmacniacza do tej karty dzwiękowej co mam w płycie głównej od początku chodzi , a w tej co ją kupiłem no to wpinam do każdego wejścia no i nie leci muza ;/ a mam wejścia: pomarańczowe,czarne,czerwone,zielone i niebieskie??

TO o co chodzi??

 

 

nie wiem czemu nie będzie pod nią wzmacniacz chodził a może dlatego że mam już karte dzwiękową tą co wbudowana w kompa od nowości była i na niej chodzi a na tej dokładanej nie chodzi ??

 

A masz zainstalowaną na pewno tą kartę? Jest w menedżerze urządzeń i w panelu sterowania jak wejdziesz w Dźwięki i urządzenia audio? Z tego co piszesz widocznie nie jest poprawnie zainstalowana, jeśli nie działa. Zielone to jest wyjście na głośniki przednie więc tam wpinaj.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Djkluku

NO pokazuje mi ją

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

NO pokazuje mi ją

 

Wykrywać może, ale pytanie czy jest poprawnie zainstalowana. I czy nie będzie miała konfliktu z zintegrowaną kartą.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Djkluku

Chyba ma ale temat już do zamknięcia ta zintegrowana wystarczy mi aby mixer podpiąć w 100%.

Edytowane przez Djkluku

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...