Gość marus123 Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 mam takie pytanie.. lepiej kupic od razu sprzęt i sie na nim uczyc czy zacząć od programów na kompa? czytałem że na klawiaturze i tak nie zrobi się dobrych przejsc a przeciez jak przerzucę się na sprzęt to praktycznie wszystko muszę zaczynać naukę od nowa, czyli według mnie nie ma sensu aby najpierw uczyć się na kompie a później na sprzęcie. Poprawcie mnie jeśli się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kluku Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Mylisz się, najlepiej nie pchaj kasy w sprzęt ponieważ np może ci się to znudzić, no chyba że chcesz zrobić jakąś karierę ale radzę zacznij od programów Virtual DJ czy Traktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marus123 Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 ale nie bierzmy pod uwagę kwestii finansowej.. tak pytam z technicznego punktu widzenia co lepsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patrick Dewell Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 Jak masz za duzo dolarow to sobie kup tylko chodzi poprostu o to ze duzo ludzi kupuje sprzet a potem im nie wychodzi i rezygnuja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj revolt Napisano 10 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2012 dokładnie tak jak kolega wyżej powiedział. z tym że ja jednak polecałbym sprzęt, na początek nie za drogi ale też byle czego nie kupuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marus123 Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 a co polecacie na początek? jaki sprzęt wybrac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj revolt Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 zależy ile masz kasy... możesz kupić zestaw "dj in a box" (numark ndx200 i m1) ale tak szczerze to bym tego nie kupował tylko uzbierał na lepszy sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2012 Na sprzęcie zawsze te podstawy musisz znać. Nauczyć się wchodzić równo z frazą itd. To nie jest tak ,że ogarniasz w 100 % soft'a a nagle sprzęt i klapa totalne 0. Jeżeli już zrozumiesz całą logikę mixowania to potem będziesz miał tylko łatwiej więc zostaje tobie VirtualDJ i Traktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
progamerLIVE_94 Napisano 15 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2012 CWICZ NA VDJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj revolt Napisano 16 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2012 na start dobry program bo dowiesz się o co chodzi w miksowaniu (plus teoria oczywiście) ale jeśli chcesz się tym zająć na poważnie kup sprzęt i na nim ćwicz (opanowanie joga), na początek nawet jakiś kontroler... trafisz do klubu a tam napewno będzie sprzęt i co wtedy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Djsysio Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 Witam ja się dopiero ucze i mam midi kontroler herkules e2 i vdj i jak nie używam synchro tylko sam wbijam na rytm to moim zdaniem jest dobre do nauki: 1.manualnie jest lepiej niż myszką i klawiaturą... 2. i dużo nie kosztuje... Taka moja opinia i odpowiedz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj revolt Napisano 17 Styczeń 2012 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2012 dokładnie, kontroler na początek wystarczy, plusem takiego systemu jest to że nie musisz wypalać czy tam szukać płyt... i w takiej sytuacji vdj jest ok, bo sam program to trochę lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...