Gość eMGiee Napisano 27 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 2012 Na początku proszę o nie usuwanie tego wątku, gdyż nie mam zamiaru reklamować tutaj żadnego radia ani nic w tym stylu, a o konkurowaniu z RP już nie wspomnę Po prostu mam problem i dlatego piszę. Cześć wszystkim, Mam własne radyjko internetowe i mam mały problemik z nim związany. Gdy chcę wejść na antenę i nadawać klikam w panelu "Kick autopilota" no i ok, autopilota wywala na 10 sek. i mogę się połączyć i nadawać. Tylko jest taki problem, że moją audycję słychać tak jakby w zwolnionym tempie i słuchacze muszą odświeżać ją w winampie aby wróciło to do normy. Kiedy zresetuję serwer shoutcast i wejdę na audycję to jest OK ale z kolei kiedy z niej zejdę, to autopilot gra w tak jakby przyśpieszonym tempie i tak samo słuchacze muszą odświeżyć audycję aby było go słychać normalnie. Nie mogę sobie z tym problemem poradzić a liczę, że na tym forum jest dużo osób, które z takim czymś się spotkały i znają rozwiązanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex Drake Napisano 29 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2012 Też tak miałem i raczej z tym nic nie zrobisz. Masz zapewne na eradia.net radyjko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eMGiee Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 Kupiony na 24cast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alex Drake Napisano 30 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2012 No to niestety za bardzo Ci nie pomogę, ale jak gram na różnych radiach to też się z tym spotkałem. Proponuje jakiś reset AP i radia jak ktoś wchodzi i schodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diron Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2012 (edytowane) Z jaką jakością masz autopilota? jeśli 48/64 kbps mp3 mono to się będzie tak działo nic nie poradzisz ;] Najlepiej polecam ci kupić autopilota z jakością 96 kbps i wyżej i koniecznie prezenter musi grać własnie w jakości 96 i wyżej i wtedy problemy znikną Ewentualnie żeby nie było takiego czegoś muszą prezenterzy nadawać z taką jakością jaką nadaje autopilot np 64 to muszą grać na 64 ale niestety chyba w mono bo w stereo już się może pojawić Edytowane 31 Maj 2012 przez lew2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eMGiee Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2012 Dobra, dzięki Poradzę sobie Dotychczas robiłem coś takiego przed audycją: wyłączam autopilota, resetuje serwer shoutcast. Potem łączę się i gram. Po zakończeniu włączam autopilota i resetuje serwer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diron Napisano 31 Maj 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2012 (edytowane) nie rób tego bo to się nie opyla jak będą chcieli dalej posłuchać to wznowią i tyle Albo tak jak mówiłem zrób to co napisałem Edytowane 31 Maj 2012 przez lew2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...