Matus01 Napisano 29 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Kwiecień 2016 Siemka, jakiś tani a dobry mikrofon + wzmacniacz przedmikrofonowy a na dodatek najlepiej tak z grubsza wytłumaczyć jak to podłączyć z vdj i jak to będzie działać Mikrofon do prowadzenia audycji, do secików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mizder Napisano 8 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2016 Masz jakiś kontroler, czy chcesz podłączać się bezpośrednio pod komputer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matus01 Napisano 13 Maj 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2016 Mam kontroler mixtrack pro ale nie posiada wbudowanej karty dzwiękowej, myślałem coś na usb, ale nie wiem, tak żeby nie dać zbyt dużo a żeby jakoś była bardzo dobra Nie mam konkretnego budżetu ale szukam czegoś tańszego a dobrego, tak żeby wiedzieć ile mi potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mizder Napisano 29 Maj 2016 Zgłoszenie Share Napisano 29 Maj 2016 tak żeby nie dać zbyt dużo a żeby jakoś była bardzo dobraTak to by każdy chciał. Ogólnie ciężka sprawa, bez karty dźwiękowej w kontrolerze podpiąć mikrofon, nawet nie jestem pewien czy jest taka opcja w VDJ. Na moją logikę to masz parę opcji: a) kupujesz jakiś pseudo-dynamiczny mikrofon pod mini-jacka, wpinasz w wejście mikrofonowe w komputerze, w VDJ w opcjach zaznaczasz, że masz mikrofon (np. trust strazzz)koszt około 50zł, jakość audio będzie po prostu drętwa b) kupujesz interfejs audio, a to nie jest tania sprawa, do tego zwykły mikrofon dynamiczny, (np. shure sv200, robisz podobnie jak wyżej, koszt juz koło 500zł(używki), zależy jaki interfejs byś chciał, jakość już bardzo w porządku c) zamiast interfejsu audio jakiś mikser, który ma USB i do tego zwykły mikrofon dynamiczny, no tutaj już celujesz w rozwój, więc zależnie co byś sobie wybrał koszta od 1000zł++(używki) Skoro nie masz nawet kontrolera z kartą dźwiękową to zgaduję, że punkt B i C odpada, także, albo zmienisz swoją stację do grania, albo będziesz kartonowo-syncowym DJ'em, Twój wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...